Η Microsoft δεσμεύθηκε την «περιεκτική επανεξέταση» των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Μπιλ Γκέιτς


Η Microsoft έχει δεσμευτεί να επανεξετάσει τον αριθμό των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ορισμένων από τα κορυφαία στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου και του συνιδρυτή της, Μπιλ Γκέιτς , και να δημοσιεύσει μάλιστα και μια έκθεση για τον σκοπό αυτό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επανεξέταση θα διενεργηθεί από την ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία Arent Fox, με τα ευρήματα να αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την άνοιξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, τόνισε σε δήλωση του την Παρασκευή ότι «ο ευγενής πολιτισμός της εταιρείας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά την κρίσιμη σημασία ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος για όλους τους υπαλλήλους της Microsoft».

«Δεσμευόμαστε όχι μόνο να εξετάζουμε την έκθεση, αλλά να μάθουμε και από την αξιολόγησή της, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις εμπειρίες των εργαζομένων μας. Αγκαλιάζω αυτήν την ολοκληρωμένη αναθεώρηση ως ευκαιρία να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι», είπε ο Ναντέλα.

Σύμφωνα με τη Microsoft, την αναθεώρηση της Arent Fox θα ακολουθήσει η έκθεση διαφάνειας της Microsoft, η οποία θα συνοψίζει τα αποτελέσματα των ερευνών για τον Γκέιτς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Τα στελέχη της Microsoft περιέγραψαν την έκθεση ως ένα έγγραφο που «θα αξιολογήσει τα βήματα που έχουν ληφθεί για να λογοδοτήσουν οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών, για σεξουαλική παρενόχληση ή διακρίσεις λόγω φύλου».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σήμερα, αφότου η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε πέρυσι ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft Corp. αποφάσισαν το 2020 ότι ήταν απαράδεκτο να παραμείνει ο Γκέιτς στο διοικητικό συμβούλιο ενώ ερευνούσαν την προηγούμενη ακατάλληλη ρομαντική σχέση του δισεκατομμυριούχου με μια γυναίκα υπάλληλο της Microsoft.

«Η Microsoft εξέφρασε την ανησυχία της το δεύτερο εξάμηνο του 2019 για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς προσπάθησε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μια υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Μια επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου εξέτασε την υπόθεση, με τη βοήθεια μιας εξωτερικής δικηγορικής εταιρείας για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας. Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που κατήγγειλε το γεγονός», ανέφερε τότε ο εκπρόσωπος της εταιρείας από το WSJ .

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2020 προτού ολοκληρωθεί η έρευνα του διοικητικού συμβουλίου, αλλά η εκπρόσωπός του επέμεινε ότι η απόφαση να παραιτηθεί «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με αυτό το θέμα».

Υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει ενδιαφέρον να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του, με την οποία είχε καταπιαστεί αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Το 2021, ο Γκέιτς έγινε πρώτο θέμα στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα μετά την είδηση ​​για το διαζύγιό του από τη σύζυγό του Μελίντα τον Μάιο του ίδιου έτους. Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ εκείνη την εποχή υποστήριζαν ότι η Μελίντα Γκέιτς ήταν πάντα εκνευρισμένη από τη σχέση μεταξύ του πρώην πλέον συζύγου της και του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος πέθανε σε φυλακή της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε τη δίκη με την κατηγορία της οργάνωσης σε δίκτυο σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων.

Επίσης πέρυσι, ο Γκέιτς παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο CNN ότι είχε κάνει ένα «τεράστιο λάθος να περάσει χρόνο» με τον Έπσταϊν και «δεν έπρεπε να τον είχα εμπιστευθεί».

Σχόλια

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money