Άμικα, το τρομακτικό ανθρωποειδές ρομπότ παρουσιάστηκε σε έκθεση στο Λας Βέγκας


Το ρομπότ Amika κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 και η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς αναπαράγει τις εκφράσεις του προσώπου με έναν απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο. 

Η πρώτη του επαφή με το κοινό ήρθε στην έκθεση CES 2022 που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου 2022, και αποτελεί ουσιαστικά τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.

Αναπτύχθηκε από μια βρετανική εταιρεία την 
Engineer Arts η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προηγμένων τεχνολογιών.

Παρά την τρομακτική του μορφή «είναι το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο», λένε οι δημιουργοί της και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών ρομποτικής.

«Ο λόγος που ένα ρομπότ μπορεί να μοιάζει με άνθρωπο είναι γιατί θα πρέπει να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους», δήλωσε ο Γουίλ Τζάκσον, Διευθύνων Σύμβουλος της Engineer Arts, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters. «Γι’ αυτό κατασκευάσαμε αυτά τα εκφραστικά ρομπότ», συμπλήρωσε.

Το ανθρωποειδές ρομπότ θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση και προς πώληση το προσεχές διάστημα, χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν μπορεί ακόμα να περπατήσει.

«Το περπάτημα είναι μια πρόκληση για ένα ρομπότ και ενώ έχουμε κάνει έρευνα πάνω του, δεν έχουμε δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο ανθρωποειδές που μπορεί να περπατά», ανέφερε ο Mόργκαν Ρόι, COO της Engineered Arts, αλλά συμπλήρωσε πως το πολύ σε μια δεκαετία, ρομπότ σαν την Άμικα, θα είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας, χωρίς να μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα αν πρόκειται για άνθρωπο ή για ρομπότ...

Ρομπότ ψυχαγωγίας

Η Enginereed Arts αναπτύσσει ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις. Περισσότερα από 100 από τα ρομπότ της δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη, αλλά η Άμικα, είναι το πιο προηγμένο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money