Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την ομάδα δίνουν μια ζοφερή εικόνα:
Η συνολική θνησιμότητα την περίοδο του εμβολιασμού Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ήταν υψηλότερη το 2021 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος της προηγούμενης δεκαετίας. Στην ηλικιακή ομάδα 20–29 ετών, η θνησιμότητα σε αυτή τη χρονική περίοδο ξεπέρασε εκείνη του προηγούμενου έτους κατά 32%.
288 θάνατοι συνολικά, κυρίως μέσα στις πρώτες 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, αναφέρθηκαν στην ομάδα. Ο αριθμός αυτός είναι περισσότερο από έξι φορές μεγαλύτερος από τους 45 θανάτους που επισήμως παραδέχθηκε το υπουργείο Υγείας.
Η ομάδα δίνει τις ακόλουθες εκτιμήσεις για τη θνησιμότητα μεταξύ των εμβολιασμένων: για τον συνολικό πληθυσμό 1:5.000, ηλικίες 20–49 ετών 1:13.000, ηλικίες 50–69 ετών 1:6.000, ηλικίες 70+, 1:1.600.
Σε όλες τις θανατηφόρες και μη θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες υπήρχε ένα σχετικά υψηλό ποσοστό καρδιακών προβλημάτων, με το 26% εξ αυτών, να συμβαίνει σε νέους ηλικίας κάτω των 40 ετών, επίσης αναφέρθηκε υψηλός επιπολασμός μαζικής κολπικής αιμορραγίας, νευρολογικές, σκελετικές και δερματικές βλάβες και συμβάντα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πήξη (έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, αποβολές, διαταραχή της ροής του αίματος στα άκρα και πνευμονική εμβολή).
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η σύνταξη της έκθεσης παρεμποδίστηκε σοβαρά εκ μέρους των κυβερνητικών αρχών και αυτό είχε ως συνέπεια τον τερματισμό λειτουργίας όλων των συστημάτων παρακολούθησης και για ανεπιθύμητα συμβάντα εξαιτίας του εμβολιασμού, από τον Μάρτιο του 2021 και έπειτα.
Η ομάδα σημειώνει ότι ενώ «το Ισραήλ χρησιμεύει ως παγκόσμιο μοντέλο εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο» και «η Pfizer μας επέλεξε να είμαστε η πειραματική χώρα», οι «μηχανισμοί αποσιώπησης του συστήματος υγείας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου… έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση όπου οι κάτοικοι του Ισραήλ και το διεθνές κοινό αγνοούν σχεδόν εντελώς την ύπαρξη, των ανεπιθύμητων αυτών συμβάντων».
Η έκθεση καταλήγει ως εξής:
«Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν επίσης το ασύλληπτο χάσμα μεταξύ των επίσημων ρεπορτάζ των Ισραηλινών ΜΜΕ και του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, επιτρέποντας έτσι την δημιουργία μιας κατάστασης «δύο κόσμων» λόγω της δημοσιογραφικής αδυναμίας να αντιληφθεί, να εντοπίσει και να αναφέρει το τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή των πολιτών.»
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τις εξομολογήσεις πολιτών
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου