Σε μια από τις μεγαλύτερες εκτιμήσεις για το πόσα άτομα αναγνωρίζονται ως μη ετεροφυλόφιλοι, μια μελέτη 120 σελίδων από ένα Χριστιανικό Πανεπιστήμιο αποκαλύπτει ότι σχεδόν τέσσερις στους δέκα νέους ενήλικες θεωρούνται ως μέλη της LGBTQ κοινότητας.
Ερευνητής θρησκείας και πολιτισμού, ευαγγελικός δημοσκόπος και τώρα καθηγητής στο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Φοίνιξ, το Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο του Τζορτζ Μπάρνα μόλις δημοσίευσε μια έκθεση που επικεντρώνεται στους Millennials.
Ανάμεσα στα ευρήματά του διακρίνεται πως: το 39% από τα άτομα 18-24 αναγνωρίζονται ως LGBTQ και το 25% των ηλικιών 25-37 ταυτίζονται επίσης με αυτήν την προσωπική θεώρηση. Συνολικά, «σχεδόν το ένα τρίτο της κοόρτης ( είδος μελέτης παρατήρησης η οποία περιγράφει μια ομάδα ατόμων που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό) των Millennial (30 τοις εκατό) αυτοχαρακτηρίζεται ως LGBTQ». Ο Μπάρνα λέει ότι αντιπροσωπεύει «περίπου τρεις φορές το ποσοστό που προσδιορίζεται μεταξύ των συνδυασμένων ηλικιωμένων ενηλίκων του έθνους.»
Το ένα τρίτο των Millennials λένε επίσης ότι πιστεύουν στον Θεό. Το 40 τοις εκατό αναγνωρίζεται ως φιλελεύθερο ή προοδευτικό, μόλις το 29 τοις εκατό ως συντηρητικό.
«Ένα 40 τοις εκατό των νεαρών ενηλίκων ανήκει στην κατηγορία «Δεν πρέπει», λέει ο Μπάρνα, την οποία ορίζει ως «Άνθρωποι που δεν ξέρουν αν υπάρχει Θεός, δεν νοιάζονται αν υπάρχει Θεός ή δεν πιστεύουν ότι υπάρχει».
Υπάρχουν όμως και περισσότερες στατιστικές εκπλήξεις στην έκθεση του Μπάρνα.
Οι μεγαλύτερες ομάδες που προσδιορίζονται ως LGBTQ είναι εκείνες που δεν έχουν πάει στο κολέγιο (34%) και ζουν στα Κεντροδυτικά των ΗΠΑ (35%). Και ενώ το 38% δεν έχει θρησκεία, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (28%) ξαναβαπτίζονται Χριστιανοί και το 30% έχει παιδιά κάτω των 18 ετών.
Σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των ατόμων που αναγνωρίζονται ως LGBTQ, ο Μπάρνα αναφέρει: «Δεδομένων των ηθικών και πολιτικών συνεπειών μιας τέτοιας ταυτότητας, αυτός ο αυτοχαρακτηρισμός από μόνος του εγείρει μια σειρά συναισθηματικών προκλήσεων».
«Είναι αναμενόμενες προκλήσεις για την ψυχική μας υγεία», συνεχίζει ο Μπάρνα. «Σε τελική ανάλυση, οι περισσότεροι ενήλικες –και ειδικά οι νεότεροι– πιστεύουν τώρα ότι δεν υπάρχει απόλυτη ηθική αλήθεια ούτε ηθικός φραγμός. Μια μειοψηφία αποδέχεται μόνο τη Βίβλο ως αληθινό και αξιόπιστο οδηγό για τον προσδιορισμό του σωστού και του λάθους. Μόνο το ένα τρίτο των Millennials λέει ότι επιλέγει να σέβεται πάντα τον Θεό και τον συνάνθρωπό του.
Δεν είναι περίεργο που οι νεαροί ενήλικες αισθάνονται άγχος, κατάθλιψη και ανασφάλεια. Οι στάσεις τους και άλλων Αμερικανών έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν μπορεί παρά να παράγει τέτοια συναισθήματα. Χωρίς καμία άγκυρα για την αλήθεια, τα συναισθήματα, τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, τις σχέσεις, τα όρια και τους σκοπούς τους, η αίσθηση της ανομίας και της αποσύνδεσης είναι απολύτως φυσικές γι' αυτούς».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου